poniedziałek, 14 października 2013

Krewetki duszone na maśle ze szpinakiem i ryżem /Butter prawns with spinach and rice

Przyznam się Wam, że najbardziej lubię potrawy proste, szybkie, smaczne. Gdzie składników jest 3-4, proste smaki, lekkie i świeże. Bez tony przypraw i dodatków. Taką potrawę dzisiaj prezentuję :D
/This dish has 3-4 ingredients and this is how I love to cook. Easy, quick and fresh, enjoy ;)




Potrzebujemy:
/Ingredients:
  • 250 g krewetek, /250 g of prawns,
  • 250 g świeżego szpinaku baby, /250 g of fresh baby spinach,
  • 3 ząbki czosnku, /3 cloves of garlic,
  • 2 łyżki masła, /2 tbsp of butter,
  • ryż, /rice,
  • sól, pieprz. /salt, pepper.
Masło rozgrzewamy, zmniejszamy ogień na najmniejszy i wrzucamy rozgnieciony lub posiekany czosnek, dusimy 2-3 minuty.
/Melt the butter on low heat and add chopped garlic, fry 2-3 minutes.



Wrzucamy krewetki, podkręcamy ogień i smażymy 5-8 minut.
/Add prawns, increase fire and fry 5-8 minutes.




Wyłączamy ogień i wrzucamy umyty szpinak, mieszamy tak, aby cały pokrył się powstałym sosem. Temperatura na patelni sama go podgrzeje. Mieszamy z ugotowanym ryżem i gotowe.
/Turn off the heat and add washed baby spinach. Mix until the liquid cover the spinach. The heat easily warm up the spinach. If you want you can serve this with rice or pasta or whatever.
Enjoy ;)



Szybki i smaczny obiad, mam nadzieję, że będzie smakować :D
Pozdrawiam i życzę smacznego
Kacper T. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Na moim blogu nie ma moderowania komentarzy, czasami zdarza się tak, że system ich nie publikuje. Te wulgarne są usuwane przeze mnie z automatu.