Jajecznica z mikrofali /Microwave scrambled eggs

Szybki przepis, więc nie będę się rozpisywać ;)
/This is very quick and simple recipe so let's cook :D



Składniki na porcję:
/Ingredients per serving:
  • 2 jajka, /2 eggs,
  • 1 łyżeczka masła, /1tsp of butter,
  • sól, pieprz, /salt, pepper,
  • grzanki. /toasts.

Wbijamy jajka do szklanki, dodajemy łyżeczkę masła, sól, pierz i wkładamy wszystko do mikrofalówki.
/Crack the eggs into the glass, add butter, salt and pepper, place this into the microwave.


A oto trzy podstawowe czasy, jakie powinniśmy ustawić, w zależności od tego, jak mocno ściętą jajecznicę lubimy:
/This is the time and the power which we needed to know to cook the perfect scrambled eggs:
  • 450W - 110s* dla lekko ściętej, /medium rare,
  • 450W - 120s* dla średnio ściętej, /medium,
  • 450W - 130s* dla mocno ściętej. /well done.

*s - sekundy /seconds
No i to byłoby na tyle, jajecznicę po zrobieniu należy oczywiście roztrzepać w szklance widelcem, możecie też wcześniej rozkłócić jajka, ale nie otwierajcie nigdy mikrofali w czasie gotowania, bo inaczej czas przygotowania zmieni się diametralnie. Podajemy z ciepłymi grzankami.
/So, here you have almost done scrambled eggs, the only thing you need to do is use your fork to break the eggs. You can also do this before cooking, but remember, never open the microwave while cooking, because this will destroy timing.


Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało.
Pozdrawiam i życzę smacznego :D
Kacper T. ;)

Komentarze

  1. Wow! Jeszcze nigdy nie jadłam jajecznicy z mikrofali! Muszę koniecznie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za pierwszym razem warto obserwować przez szybkę, bo mikrofalówki mogą się nieco różnić :) Koniecznie napisz jak wyszło ;)

      Usuń
  2. Nie wiedziałam, że jajecznicę można zrobić w mikrofalówce...

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet nie myślałem, że tak się da :) Niestety, ale dla mnie za bardzo ścięta :P

    Zapraszam do mnie: www.obywatelswiata.pl
    Tam podróże, porady i przepisy z całego świata :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 450W - 110s* dla lekko ściętej
      450W - 120s* dla średnio ściętej
      450W - 130s* dla mocno ściętej

      Chętnie odwiedzę Twojego bloga ;)

      Usuń
  4. Dzięki :D W końcu patelni nie trzeba będzie myć :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Tylko kubek/szklankę, ale to do zmywarki i z głowy :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Na moim blogu nie ma moderowania komentarzy, czasami zdarza się tak, że system ich nie publikuje. Te wulgarne są usuwane przeze mnie z automatu.