Świąteczne muffiny piernikowe /Christmas gingerbread muffins
A może zamiast robić jednego piernika, który po pokrojeniu często zostaje i wysycha, to upiec takie babeczki? Z mojego doświadczenia mogę Wam powiedzieć, że ze stołu w pierwszej kolejności znikają babeczki, a potem ciasto :D
Składniki:
/Ingredients:
/Whip the butter with sugar until soft and fluffy, add egg and combine well. Add honey, gingerbread spice mix, cocoa, baking soda and flour. Combine and add milk and nuts.
Przekładamy masę do foremek i pieczemy w temperaturze 180*C przez 25 minut.
/Pour the butter into the muffins molds(about 2 tbsp to each one). Bake in 180*C for 25 minutes.
Mam nadzieję, że muffiny Wam zasmakują.
Pozdrawiam i życzę smacznego :D
Kacper T. ;)
Składniki:
/Ingredients:
- 0,5 szkl cukru, /0,5 cup of sugar,
- 50 g masła, /50 g of butter,
- 1 jajko, /1 egg,
- 1 łyżka miodu, /1 tbsp of honey,
- 1 łyżka przyprawy do piernika, /1 tbsp of gingerbread spice mix,
- 0,5 łyżeczki kakao, /0,5 tsp of cocoa,
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej, /0,5 tsp of baking soda,
- 1 szkl mąki, /1 cup of flour,
- 0,5 szkl mleka, /0,5 cup of milk,
- 4 łyżki orzechów włoskich posiekanych, /4 tbsp of chopped walnuts,
- 4 łyżki posiekanych migdałów, /4 tbsp of choped almonds,
- 1 cup - 250 ml
/Whip the butter with sugar until soft and fluffy, add egg and combine well. Add honey, gingerbread spice mix, cocoa, baking soda and flour. Combine and add milk and nuts.
Przekładamy masę do foremek i pieczemy w temperaturze 180*C przez 25 minut.
/Pour the butter into the muffins molds(about 2 tbsp to each one). Bake in 180*C for 25 minutes.
Mam nadzieję, że muffiny Wam zasmakują.
Pozdrawiam i życzę smacznego :D
Kacper T. ;)
Świetne babeczki ;) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń