Soczyste hamburgery z grillowaną brukselką /Succulent hamburgers with grilled brussel sprouts
Pyszny hamburger z soczystym mięsem, serkiem z parmezanem zamiast żółtego sera podany z delikatną grillowaną brukselką. Zapraszam i smacznego ;)
/This is recipe for delicious and succulent hamburgers with grilled brussel sprouts. I replaced cheese on the cream cheese mixed with grated pecorino. Enjoy ;)
Składniki:
/Ingredients:
/First we need to combine minced meat with peeled and finely grated carrot, chopped onion(you can use shallot) and spices. I don't adds eggs, because you only need to combine well all the ingredients. It will be unitary and wouldn't be crack up during grilling. Leave in the fridge for 30 minutes. From the burgers shape.
Bułki kroimy na pół, smarujemy przeciętym czosnkiem oraz smarujemy odrobiną oliwy. Odstawiamy na bok.
Serek łączymy z tartym serem, pecorino możemy zastąpić parmezanem, doprawiamy do smaku i ostawiamy na bok.
/Bread rolls cut into half and smear the garlic, then drizzle some olive oil, place aside.
Mix the cream cheese with pecorino(or parmesan) and spices, also place aside.
Na grilla wrzucamy najpierw brukselkę(przepis niżej), potem mięso i smażymy kilka minut z każdej strony. Długość smażenia zależy od tego, jak bardzo ma być wypieczone mięso. Potem wrzucamy bułki i grillujemy od wewnętrznej strony, aż będą chrupiące.
/First put the brussel sprouts(recipe down) on the grill, then the burgers(leave them on the grill acording to heat degree you like). The bread rolls needs only few minutes, so put them on the end.
Gdy już wszystko będzie urgillowane składamy hamburgery. Na dolnej części bułki smarujemy nieco serka, potem układamy kilka listków sałaty, na nich kładziemy burgera, pomidora i bułkę. Całość przekłuwamy wykałaczką z brukselką.
/When the all components are ready create hamburgers. On the bread roll smear cream cheese with pecorino, put the lettuce on it, then the burger and some slices of tomato. On top put the second half of bread rolls and stab the skewer with grilled brussel sprouts. The hamburgers are ready :D Enjoy!
Na brukselkę:
/For brussel sprouts:
/Cut brussel sprouts into half, the rest of ingredients combine. Brussel sprouts throw into boiling salted water. Boil 3-4 minutes and then drains them and put into water with ice. Then put them into marinade and leave for 20-25 minutes. Prick them into the skewers (earlier you can leave skewers in the water- they won't burn). Grill them 5 minutes on each side.
Mam nadzieję, że zasmakują Wam burgery przygotowane w ten sposób.
Pozdrawiam i życzę smacznego :D
Kacper T. ;)
/This is recipe for delicious and succulent hamburgers with grilled brussel sprouts. I replaced cheese on the cream cheese mixed with grated pecorino. Enjoy ;)
Składniki:
/Ingredients:
- 400 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny, /400 g of minced pork or beef,
- 0,5 małej marchewki, /half of small carrot,
- 1 mała cebulka, /1 small onion,
- sól, pieprz, /salt, pepper,
- ostra papryka, czosnek granulowany. /chilli powder, garlic powder.
- 4 bułki z ziarnami, /4 bread rolls with grains,
- oliwa, /olive oil,
- ząbek czosnku, /1 clove of garlic,
- świeży, dojrzały pomidor, /fresh juicy tomato,
- sałata lub miks sałat, /lettuce or lettuce mix,
- 4 łyżki serka śmietankowego, /4 tbsp of cream cheese,
- 1 łyżka tartego pecorino, /1 tbsp of grated pecorino cheese,
- sól, pieprz. /satl, pepper.
/First we need to combine minced meat with peeled and finely grated carrot, chopped onion(you can use shallot) and spices. I don't adds eggs, because you only need to combine well all the ingredients. It will be unitary and wouldn't be crack up during grilling. Leave in the fridge for 30 minutes. From the burgers shape.
Bułki kroimy na pół, smarujemy przeciętym czosnkiem oraz smarujemy odrobiną oliwy. Odstawiamy na bok.
Serek łączymy z tartym serem, pecorino możemy zastąpić parmezanem, doprawiamy do smaku i ostawiamy na bok.
/Bread rolls cut into half and smear the garlic, then drizzle some olive oil, place aside.
Mix the cream cheese with pecorino(or parmesan) and spices, also place aside.
Na grilla wrzucamy najpierw brukselkę(przepis niżej), potem mięso i smażymy kilka minut z każdej strony. Długość smażenia zależy od tego, jak bardzo ma być wypieczone mięso. Potem wrzucamy bułki i grillujemy od wewnętrznej strony, aż będą chrupiące.
/First put the brussel sprouts(recipe down) on the grill, then the burgers(leave them on the grill acording to heat degree you like). The bread rolls needs only few minutes, so put them on the end.
Gdy już wszystko będzie urgillowane składamy hamburgery. Na dolnej części bułki smarujemy nieco serka, potem układamy kilka listków sałaty, na nich kładziemy burgera, pomidora i bułkę. Całość przekłuwamy wykałaczką z brukselką.
/When the all components are ready create hamburgers. On the bread roll smear cream cheese with pecorino, put the lettuce on it, then the burger and some slices of tomato. On top put the second half of bread rolls and stab the skewer with grilled brussel sprouts. The hamburgers are ready :D Enjoy!
Na brukselkę:
/For brussel sprouts:
- 8-10 brukselek, /8-10 brussel sprouts,
- 2 łyżki wody, /2 tbsp of water,
- 3 łyżki musztardy francuskiej lub dijon, /3 tbsp of dijon or french mustard,
- 2 łyżki oliwy, /2 tbsp of olive oil,
- sól, pieprz. /salt, pepper.
/Cut brussel sprouts into half, the rest of ingredients combine. Brussel sprouts throw into boiling salted water. Boil 3-4 minutes and then drains them and put into water with ice. Then put them into marinade and leave for 20-25 minutes. Prick them into the skewers (earlier you can leave skewers in the water- they won't burn). Grill them 5 minutes on each side.
Mam nadzieję, że zasmakują Wam burgery przygotowane w ten sposób.
Pozdrawiam i życzę smacznego :D
Kacper T. ;)
Ale widok! Pysznie wygląda i kusi... :)
OdpowiedzUsuń