poniedziałek, 6 lipca 2015

Croquembouche z serkiem owocowym /Croquembouche with creamy cottage cheese and fruits filling

Croquembouche to francuski weselny tort(jeżeli można go tak nazwać) zrobiony z ptysiów napełnionych creme patissiere(u mnie serkiem). Łączy się je za pomocą gorącego karmelu... przymierzałem się do niego już jakiś czas. U Joli na blogu pojawił się konkurs Taste the Summer by Almette Fruit, więc pomyślałem sobie, czemu by nie spróbować. No i udało się i to jak. Udało mi się przejść do II etapu, czyli do drużynowego gotowania 11 lipca czyli już w tę sobotę. Trzymajcie więc za mnie kciuki ;) Do tego przepisu możecie użyć dowolnego kremowego serka z owocami, u mnie był to Almette z morelą i wanilią ale jeżeli macie swój ulubiony, kremowy, którym można łatwo nadziewać ptysie, to użyjcie go! :D

niedziela, 5 lipca 2015

Męskie grillowanie z jakością QAFP w CookUp

Męsko-mięsne spotkanie to coś, czego nie można sobie odpuścić. Zwłaszcza, gdy jakość mięsa gwarantowana jest przez system QAFP. Było pysznie, było zdrowo, było gorąco i było dużo dymu. Zapraszam na relację z Męskiego grillowania z QAFP.