środa, 14 stycznia 2015

Korzenny mintaj confi podany na kaszy jęczmiennej z gruszką. /Confi spicy pollock fish with pearl barley.

Na liczne prośby postanowiłem podać Wam przepis na pyszna rybę confi, którą robiliśmy z Józkiem na warsztatach. Ale w nieco innej odsłonie. Zamiast na pieczonym patacie postanowiłem go podać na kaszy jęczmiennej z... gruszką. Jednocześnie przepis bierze udział w konkursie "Odkrywaj mistrzowskie smaki".



niedziela, 11 stycznia 2015

Warsztaty z mistrzem Seeletso w Joseph’s Culinary Studio

Jak już się Wam chwaliłem wygrałem warsztaty z Josephem Seeletso. Wszystko za sprawą konkursu Cisowianki "Gotujmy zdrowo, mniej soli". Planują zrobić kolejną edycję, więc już wymyślajcie przepisy na dania bez soli.


Najpierw warsztaty miały odbyć się pod Nałęczowem, ale ostatecznie przeniesiono je do Joseph's Culinary Studio w Warszawie. Wiecie, dla mnie to super wiadomość była, zwłaszcza, że do miejsca docelowego miałem 20 minut drogi autobusem linii 180.

czwartek, 1 stycznia 2015

Super proste przekąski karnawałowe /Super easy carnival snacks

Najedzeni po świętach? Napici po wczorajszym balowaniu? Kaca macie? Przyznajcie się :P Jako że Nowy Rok jest początkiem karnawału postanowiłem wrzucić kilka przepisów na małe przystawki lub jak kto woli finger food. W tym poście będą trzy: szynka nadziewana chrzanem i jajkiem, babeczki na spodzie rukolowym z musem z sera pleśniowego oraz roladki z łososiem i serkiem(hit na każdej imprezie).