czwartek, 13 lutego 2014

Jedno jabłko, jeden suflet. Suflet jabłkowy /Apple souffle baked in apple

Na większości blogów walentynki trwają już od wielu dni, zatem i ja zapraszam Was na deser, który równie dobrze możecie przygotować dla swojej drugiej połówki... jabłka. Ale podany nie byle jak, bo w wydrążonym owocu. Proste, ale przy wydrążaniu jest nieco roboty. Warto jednak się postarać ;)


sobota, 8 lutego 2014

Udko kurczaka faszerowane serem pleśniowym i szpinakiem na prażonym kuskusie

Tym razem zapraszam na potrawę, która zainspirowana jest warsztatami serowymi w Akademii Smaku Siemens. Nie napiszę, że jest to bardzo prosty przepis, bo należy usunąć z udek kości, co niektórym może przysporzyć nieco problemu, dlatego też macie tutaj poradnik, jak wytrybować udko kurczaka.

środa, 5 lutego 2014

Prosta zupa cebulowa

Kolejny konkurs na Gotujmy.pl, tym razem na zupkę.  Moja propozycja to prosta zupa cebulowa z grzanką z serem pleśniowym. Możecie oczywiście użyć dowolnego sera, jaki tylko lubicie. 

wtorek, 4 lutego 2014

Jak wytrybować udko kurczaka, jak usunąć kości z udka kurczaka

Ten post będzie krótki, zwięzły i na temat. Jak wytrybować udko kurczaka, czyli jak usunąć z niego kości tak, aby mięso zostało w jednym kawałku i bez zbędnego rozcinania. Wytrybowane udka idealnie nadają się do wypełnienia farszem.


niedziela, 2 lutego 2014